Gastronomický festival Chuť Jeseníků v Šumperku

Jeseníky připravují na léto parádní zážitky, které budou chutnat. Gastronomický festival Chuť Jeseníků nabídne ve čtyřiadvaceti restauracích po nejkrásnějších horách Česka tradiční jídla Jeseníků. Na vidličku napíchnete Pradědovu husu s jablky, Rýmařovskou roštěnou nebo Hovězí maso s rejvízským křenem. I v Šumperku si budete moci vychutnat tradiční jídla regionu až do konce září.

„Do festivalu se zapojilo přes dvacet restaurací a hospůdek v Olomouckém i Moravskoslezském kraji. Návštěvníci je poznají podle samolepky umístěné u vchodu nebo si jejich seznam mohou najít na webových stránkách festivalu www.chutjeseniku.cz. Každá ze zapojených restaurací bude nabízet nejméně jedno kompletní menu složené z polévky, hlavního jídla a dezertu, a to od poloviny června až do 30. září“, upřesňuje Tereza Schreiberová z organizujícího sdružení Jeseníky přes hranici.

 

Chuť Jeseníků je první akcí v historii, která oficiálně spojila města a obce obou krajů Jeseníků – Moravskoslezského i Olomouckého. Osobní záštitu nad festivalem převzalo osmnáct starostek a starostů včetně šumperského starosty Zdeňka Brože, město Šumperk se potom stalo oficiálním partnerem festivalu. Gastronomický festival Chuť Jeseníků finančně podpořil Olomoucký kraj. „Bez podpory kraje bychom festival rozhodně nemohli uspořádat v takovém rozsahu“, děkuje za organizátory Schreiberová. Seznam restaurací, ukázky tradičních jídel včetně fotografií a spoustu dalších podrobností nabízí organizátoři na webových stránkách projektu http://www.chutjeseniku.cz/.

 

Pradědova husa s jablky

menu4